L’autopista sols paga el 5% de l’IBI als ajuntaments perquè l’Estat li perdona el 95% restant

Actualment els ajuntaments només cobren el 5 pert cent de l’IBI de les autopistes perquè l’Estat els bonifica el 95 per cent restant. Nombrosos ajuntaments del Baix Montseny van reclamar, i majoritàriament cobrar, la integritat de l’IBI dels períodes 1996-2002 i 2003-2006 tal i com va establir una sentència del Tribunal Superior de Justícia de Madrid. Però aquesta va ser posteriorment refutada posteriorment pel Tribunal Suprem. Els municipis de la comarca afectats són Cardedeu, Fogars, Hostalric, Llinars, Sant Celoni, Palautordera, Vallgorguina i Vilalba.

L’alcalde de Sant Celoni, Joan Castaño, ha assegurat que l’Ajuntament ha renunciat a continuar sol·licitant el 95 per cent de l’IBI perquè, si bé en les primeres demandes la Diputació de Barcelona va assumir els costos judicials, a partir de la sentència del TS ha comunicat que si volen continuar les reclamacions hauran d’afrontar ells la despesa. Ara, amb aquest 5 per cent de l’IBI, representa “una misèria comparat amb el que hauríem de cobrar”, assegura Castaño.

També considera injusta la situació l’alcalde de Llinars, Martí Pujol, que considera que les concessionàries “fan negoci i haurien de revertir-lo”. A més, considera que l’Estat no hauria de bonificar impostos que afecten a d’altres administracions i també ha renunciat a reclamar l’impost pels costos judicials que comportaria per al municipi.

Qui no hi ha renunciat és Palautordera que, explica el seu alcalde, Jordi Xena, està estudiant la incorporació a una associació per reclamar l’IBI de les autopistes. Xena ha assegurat, respecte la bonificació, que “no ho trobo just” perquè les concessionàries “tenen una sèrie d’avantatges que de per sí tenen el seu negoci i els seus beneficis”.

Anuncis
Etiquetes: ,
%d bloggers like this: