Més d’un centenar de persones pugen a l’ermita de Sant Elies de Sant Pere per l’Aplec

La tradició mantinguda durant sis segles a Sant Pere de Vilamajor de pujar al turó de Sant Elies per celebrar l’Aplec va poder comptar dimecres amb més d’un centenar de persones que es van congregar a l’ermita. Els tradicionals actes del cant dels goigs i la benedicció dels panets es van complementar, en aquesta edició, amb una visita guiada per Higini Herrero, que va explicar als assistents aspectes com la història de l’ermita i el seu aplec, però també sobre l’ús de l’aigua a la muntanya.

En el marc de l’Aplec es va donar a conèixer, també, el veredicte del concurs de cartells per a la Festa Major, del que es va proclamar guanyador l’alumne de quart d’ESO de l’IES Vilamajor Aleix Tomàs. Com a premi, l’alcalde del municipi, Martí Artalejo, li va lliurar un iPod.

Després del veredicte es va donar pas a la fideuada popular, que durant el matí s’havia anat preparant a l’esplanada de l’ermita. Una llarga fila de persones va congregar-se entorn a l’enorme paella per agafar les seves racions i agrupar-se a diversos punts de l’esplanada per mantenir un àpat distès en companyia d’altres veïns de la vila.  Després del dinar, els alumnes de l’Escola de Música Microsons de Sant Pere de Vilamajor van oferir una cantada. A la cita, tampoc hi va faltar el rom cremat.

Etiquetes: