Opinió.- Treball, dignitat, drets

La gent treballadora del Vallès Oriental ja fa gairebé cinc anys que estem patint la crisi econòmica i social, una crisi que ens ha portat al tancament de centenar d’empreses i a augmentar el rècord d’aturats a la nostra comarca, molts dels quals –cal no oblidar-ho- sense cap mena de prestació econòmica.

Una crisi a la qual, malauradament, els nostres governants no han volgut donar la resposta adequada, sinó que només han actuat al dictat de les grans institucions econòmiques; al mateix temps, s’han oblidat de governar per a la majoria de la ciutadania i no han treballat per a defensar el poc estat del benestar del qual ha disposat el nostre país. Les polítiques dels nostres governants només han servit per empobrir més la ciutadania del nostre país.

Un clar exemple d’aquestes polítiques el tenim en les decisions preses pels governs de la Generalitat i de l’Estat, amb uns pressupostos que només han servit per aprofundir les retallades en l’àmbit de l’educació, la sanitat i les polítiques de requalificació dels treballadors aturats, i que només eixamplaran encara més l’escletxa social. En cap cas serviran per a impulsar el creixement econòmic que realment necessita el nostre país. Un altre exemple d’aquestes polítiques que només faran augmentar l’escletxa social el tenim en la reforma laboral, que des de la seva aplicació únicament ha fet augmentar els acomiadaments a l’àmbit del Vallès Oriental i incrementar la precarietat laboral de centenars de treballadors.

Una reforma laboral a la qual els treballadors del Vallès Oriental vàrem donar la resposta més contundent que mai s’ha donat en una vaga general, aturant centenars d’empreses, o amb la gran manifestació de Granollers. I quina ha estat la resposta dels nostres governants? Atacar els milers de treballadors que ens vàrem mobilitzar i impulsar mesures en l’àmbit de les llibertats públiques.

Els nostres governants han de tenir clar que els treballadors del Vallès Oriental ens continuarem mobilitzant. Perquè tenim propostes. CCOO i la UGT reclamem tornar a la taula del diàleg social per impulsar la reactivació de l’economia i la generació d’ocupació suficient i de qualitat, que contempli mesures de persecució del frau fiscal perquè els qui tenen més recursos contribueixin a la sortida de la justa crisi; calen mesures que garanteixi que el sistema financer posi a disposició de les empreses i de les famílies els recursos necessaris per a recuperar l’activitat i augmentar el consum; que afavoreixi un canvi en el model de creixement, amb un impuls a la investigació, la innovació tecnològica, l’educació i la formació, el desenvolupament sostenible, la prevenció i la protecció de la salut; que consolidi la igualtat d’oportunitats i la lluita contra la discriminació laboral i social amb valors inherents a la democràcia i a l’estat social. Un gran acord que creiem que ha de ser possible en l’àmbit de la nostra comarca, és per això que reclamem que d’una vegada per totes s’impulsin polítiques de formació, d’ocupació i d’impuls econòmic a la comarca, de forma unitària, i per això fem una crida a les principals institucions d’àmbit comarcal i local perquè d’una vegada per totes posin les bases per a començar aquesta planificació conjunta i unitària al Vallès Oriental.
 
Però també volem fer una crida a la mobilització contínua. Si no ens volem escoltar els treballadors de la comarca, cada dia cridarem més i plantarem cara en defensa dels nostres drets laborals i socials. Per això, us convoquem a participar el proper diumenge 29, a les 12h, a la concentració a la Porxada de Granollers, i el proper 1 de maig a la manifestació de Barcelona./ Ovidi Huertas (CCOO) i Òscar Riu (UGT)

Anuncis
Etiquetes:
%d bloggers like this: