El celoní Enric Saurí guanya el Jaume Camp d’Òmnium amb un estudi de la llengua

El celoní Enric Saurí, Jordi Solà, Montserrat Tresserra i Marta Rovira van rebre dimecres el premi Jaume Camp d’Òmnium Cultural pel treball conjunt ‘Camins cap a la llengua. Models d’incorporació a l’ús del català de les persones d’origen castellanoparlant’. Una obra que el jurat va considerar la millor de les presentades en l’àmbit de la investigació sobre sociolingüística, ja sigui des d’una perspectiva sincrònica o històrica, teòrica o aplicada, demolingüística o etnogràfica,  referida a qualsevol àmbit geogràfic dels Països Catalans.

Cada any, Òmnium Cultural del Vallès Oriental organitza un lliurament de premis literaris, un dels quals, el de sociolingüística, està patrocinat per la família Jaume Camp de Granollers i té una dotació econòmica de 6.000 euros. La importància que es dóna a aquest premi, tant a nivell econòmic com de qualitat dels treballs que hi opten, fa que aquest reconeixement es lliuri a l’Institut d’Estudis Catalans. L’acte de lliurament es va fer dimecres, en el marc de la concessió dels diplomes als guardonats dels LXXXI Premis Sant Jordi.

Saurí és sociòleg, membre del Grup d’Estudi de les Identitats, i desenvolupa la seva activitat investigadora en camps de sociologia de l’educació, la cultura, la joventut i les identitats on fa diferents recerques sobre la llengua.

Anuncis
Etiquetes:
%d bloggers like this: