Vallgorguina prioritzarà les entitats que fan més actes a les subvencions de 2012

Una vintena de representants d’entitats culturals, esportives i de gent gran de Vallgorguina van assistir dissabte al matí a la reunió convocada per l’Ajuntament per informar dels nous criteris per atorgar subvencions. A la reunió hi van intervenir l’alcalde, Joan Mora, i els regidors de govern Xavier Blanquer, Pep Plana i Anna Sánchez, que van explicar que per aquest 2012 es destinarà una partida de 38.000 euros a subvencionar les activitats de les associacions i entitats locals.

La xifra és un pèl inferior a la de 2011, que se situava entorn als 40.000 euros i, a més, l’Ajuntament ha incorporat nous criteris a l’hora d’atorgar les ajudes que es van exposar a la trobada. En aquest sentit, el consistori valorarà aspectes, les activitats que posin en valor el municipi i penalitzarà les entitats o associacions menys actives. Una mesura que no va en detriment de la importància que el govern considera que tenen les entitats al municipi però que té per objectiu concentrar l’import que es pot destinar a ajuts a les activitats que aporten un major valor afegit.

L’alcalde, Joan Mora, ha assenyalat que a les entitats que realitzen més activitats “els hem mantingut la subvenció” mentre que a la resta s’ha rebaixat.  Al marge d’aquesta mesura, l’Ajuntament també serà molt rigorós amb els comprovants de les despeses a l’hora de pagar els ajuts assignats. En aquest sentit Mora ha destacat que d’aquesta manera volen evitar situacions com el fet que l’Ajuntament ha pagat ajuts per alguna activitat “per la que després l’entitat cobra”, com botifarrades i d’altres.

Finalment, es va demanar a les entitats assistents que avancin la programació que tenen prevista fins al mes de setembre per poder-la incorporar a l’agenda i anar-ne fent difusió a través de l’informatiu.

Anuncis
Etiquetes:
%d bloggers like this: