Hostalric tria la Comissió Permanent del procés dels pressupostos participatius

Els veïns d’Hostalric han escollit set dels dotze membres que formen part de la Comissió Permanent que vetllarà pel procés dels pressupostos participatius que s’ha engegat aquest dimecres. Aquesta iniciativa va sorgir arran d’una moció entrada a l’Ajuntament pel grup municipal d’ERC en el que es va demanar que, una part del Pressupost, es decidís entre tota la ciutadana. El Ple del 6 de febrer va aprovar per unanimitat la proposta i es va decidir que 25.000 euros del total de les inversions,q ue enguany pugen a 600.000 euros, es posarien a disposició perquè fossin els veïns d’Hostalric els que decidissin en què s’invertirien: en via pública, esports, joventut o cultura.

Així doncs, a la jornada que es va celebrar dimecres al Centre Cultural Serafí Pitarra es va escollir els membres de la Comissió Permanent que estarà formada per 12 persones: quatre regidors de l’Ajuntament com a representants de les formacions presents a la corporació; l’alcalde; tres representants d’entitats que seran Francesc Tresserres per l’Ateneu; Alexis Pozo de l’Assemblea Popular; i Josep Camps en representació de la Coordinadora Cultural d’Hostalric; i quatre ciutadans a títol individual que ocuparan Joan Maria Serras, Amàlia Casadevall, Anna Reyero i Inés Nájar.

 Aquesta Comissió Permanent serà l’encarregada de ponderar les propostes que presentin els veïns mitjançant un reglament que s’elaborarà i que inclourà una sèrie de criteris que s’hauran de tenir en compte a l’hora tant de presentar les propostes com també d’acceptar-les o rebutjar-les. A més, des de la Comissió també es convocaran les properes reunions que se celebrin, ja sigui per presentar les propostes o portar-les a votació. En aquest sentit, també serà la Comissió la que decidirà els paràmetres de quins veïns poden o no votar en aquest procés dels pressupostos participatius, és a dir, si ho poden fer els joves a partir dels 16 anys i els nouvinguts.

L’acte de presentació dels pressupostos participatius va comptar amb l’alcalde d’Hostalric, Josep Antoni Frias, i el regidor d’ERC, Lluís Tubau, com a representant de la formació que va impulsar aquest procés. Frias va començar la seva intervenció lamentant la baixa assistència de veïns en aquest primer pas per començar a definir el procés dels pressupostos participatius i va assenyalar que “a tots ens hagués agradat que hi hagués hagut més participants” i va afegir que “esperem que la gent es vagi animant”.

Per la seva banda, Tubau va assenyalar que es tracta “d’un procés que parteix de la inexperiència” i per això va demanar comprensió als veïns assistents “si a vegades sembla que improvisem”. El regidor d’ERC va explicar que la Comissió Permanent, a banda de vetllar per les propostes que es formulin, també serà l’encarregat de convocar el Consell del Poble, que està previst que es torni a reunir entre el juny i el juliol, ja que entre l’abril i el maig s’ha previst que els veïns puguin anar formalitzant les seves propostes i entre el juny i el juliol es portin a votació les iniciatives que prosperin i que s’adeqüin als criteris establerts per la Comissió. En aquest sentit, Tubau va explicar que s’ha de tenir en compte la legalitat, les competències municipals, criteris tècnics, d’exclusió social i econòmics, entre altres criteris i conceptes a tenir en compte. Finalment, Tubau va tancar la seva intervenció dient que “esperem que sigui un procés molt engrescador per a tots els ciutadans”.

Etiquetes: ,