Sant Celoni omple d’actes els dissabtes fins al juny amb la Mostra d’Entitats i dos Festivals

Omplir tots els dissabtes d’activitats des del maig fins al juny. Aquest és el propòsit que s’ha fet l’Ajuntament de Sant Celoni per dinamitzar la vila els caps de setmana i que ha aconseguit trenant la celebració de la Mostra d’Entitats, la quarta edició del Festival de les Veus i engegant el primer Festival de Poesia. En aquest sentit, la regidora de Cultura, Júlia de la Encarnación, ha remarcat que “hem sumat diversos projectes que lliguen entre sí amb la idea de revitalitzar la vida al carrer, dinamitzar Sant Celoni a nivell cultural, social i també a nivell econòmic”.

Per acomplir aquest propòsit s’ha dissenyat un nou format de la Mostra d’Entitats que, enlloc de celebrar-se en un sol dia, es repartirà en cinc caps de setmana. Així, la primera jornada dedicada a la Mostra serà el dissabte 5 de maig, com a inici d’aquesta programació continuada de dissabtes que finalitzarà amb la recuperació de la revetlla de Sant Joan, el 23 de juny, a la plaça de la Vila.

La proposta, però, no té únicament un propòsit cultural. I és que l’Ajuntament està treballant, a partir d’aquesta iniciativa, el concepte de Sant Celoni com a “centre comercial obert on la gent ha de venir per estar-s’hi, per passejar, per consumir cultura i comerç” ha destacat el regidor de Promoció Econòmica, Jaume Tardy.

La principal novetat en la programació d’aquest any vindrà de la mà del poeta de Sant Celoni Pau Gener que ha impulsat el primer Festival de Poesia al municipi i que se celebrarà el 12 de maig. Gener ha destacat que “sota la presència del Montseny i el Montnegre, Sant Celoni tindrà el privilegi de reunir algunes de les veus poètiques més remarcables de la llengua catalana”, i s’hi donaran cita noms com Jordi Vintró, Francesc Garriga, Meritxell Cucurella-Jorba, Nú Miret, Esteve Plantada, Blanca Llum Vidal, Enric Casasses, Dolors Miquel i Tomàs Arias. Una iniciativa que s’orienta, ha explicat Gener a “crear marca, pel poble i per fora, de manera recíproca i que aconseguim que la gent acabi associant el municipi al Festival”. Els recitals s’oferiran al pati de Can Ramis i estaran acompanyats de mostres de cultura local de la mà d’entitats com la Colla Gegantera, Bocs i Cabres, la Colla Bastonera Quico Sabaté i la Colla de Diables.

D’altra banda, la Mostra d’Entitats és un dels altres elements que presenta canvis ja que es  distribuirà en cinc dies a la plaça de la Vila perquè totes puguin tenir espai per “exposar amb més comoditat i visibilitat el que fan”. Finalment, la quarta edició del Festival de les Veus que impulsa Paca Rodrigo, del Centre Artístic de la Veu Intuït, se celebrarà el 2 de juny, a les 9 del vespre, a la Rectoria Vella. En aquesta edició hi intervindran dos grups vocalistes i un duo de cançó amb músiques de tres ètnies diferents.

Anuncis
Etiquetes: ,
%d bloggers like this: