ERC-Reagrupament denuncia adjudicacions sense concurs públic a Sant Pere de Vilamajor

ERC-Reagrupament ha denunciat que l’Ajuntament de Sant Pere de Vilamajor ha adjudicat obres municipals sense fer concurs públic “tot i que l’import de l’obra ho hauria requerit”. “Més encara”, afirma la coalició, “alguns proveïdors han tingut vinculació amb l’Ajuntament sense que hi hagi hagut cap mena de contracte entre ambdues parts” malgrat les imports de les obres i la seva durada ho haurien requerit per llei. Davant aquest fet, el grup municipal ha contactat amb els assessors legals dels respectius partits a nivell nacional i afirma que està estudiant presentar una denúncia o altres accions legals “per demanar responsabilitats per totes aquestes irregularitats esdevingudes durant la passada legislatura”.

El grup municipal d’ERC-Reagrupament també ha lamentat que fins al darrer Ple celebrat a Sant Pere de Vilamajor, el passat 22 de desembre, no s’hagi conegut el deute actual de l’Ajuntament que arriba a 1.300.000 euros. Un import que, assenyalen, és “de deu- te en factures per pagar” i consideren “flagrant” que s’hi comptin “factures pendents de pagament des de l’any 2009, que no s’han visat fins a les darreries de 2011”.

Aquestes factures, assenyala la coalició, van des dels 70 fins als 90.000 euros i des d’ERC-R lamenten que hagi calgut “la feina de sis mesos d’un nou regidor d’Hisenda per tal de fer aflorar aquest deute”. El grup assegura que no entén com ningú l’havia vist abans i com poden anar sortint factures per pagar “de tots els calaixos de l’Ajuntament”. En aquest sentit afirma que els darrers cinc dies abans del Ple, el total de factures pendents es va multiplicar per 4 respecte les factures que es devien una setmana abans, quan es va celebrar la comissió informativa.

El grup considera responsable d’aquesta situació l’alcalde de Sant Pere, Josep Maria Llesuy que, a més, remarca, era regidor d’Hisenda la passada legislatura. Per contra, ha felicitat el regidor Martí Artalejo “per la seva dedicació i per la seva valentia i honestedat en afrontar la situació generada pel seu propi partit”.  Esquerra i Reagrupament han assenyalat, però, que al marge del deute de pagament de factures endarrerides a proveïdors també afecta a les arques municipals “un altre deute bancari que puja a 2 milions d’euros més” situant el deute municipal global al voltant dels 3,3 milions. Una xifra que representa, remarca la coalició “el 75 per cent del total del pressupost anual del nostre ajuntament”. Davant aquesta situació les formacions es pregunten a què s’ha destinat el milió d’euros que es va cobrar per avançat del cànon de l’aigua “i que se’ns va dir que era la panacea del nostre deute”. També han demanat quines millores s’han fet al municipi que “justifiquin la despesa de tot aquest dineral” que es deu i retreuen a Llesuy que durant el Ple del 22 de desembre no participés al debat i optés per “deixar sol davant de tothom el seu regidor d’Hisenda”.

Malgrat aquest fet, el grup municipal d’Esquerra i Reagrupament ha afirmat que no va voler entorpir la proposta del grup de govern de destinar part dels crèdits, inicialment concedits per la construcció de la nova sala polivalent, al pagament d’una part del deute amb els proveïdors “i per això ens vàrem abstenir”.  Però juntament amb els grups municipals de GISP i ISP-ICV van presentar una esmena que condicionarà la utilització d’aquests diners fins a saber, de manera definitiva, el total de les factures pendents encara de pagament i fins a la creació d’una comissió de seguiment dels pagaments a proveïdors. La coalició ha recordat, a més, que els diners del crèdit que s’han derivat al pagament de proveïdors “s’han de tornar” i, en aquest sentit remarca que l’Ajuntament de “Sant Pere seguirà devent els diners”.

Etiquetes: