La celonina Louise Brown és guardonada amb el premi Fair Play en Skijoring a la Pirena 2012

La celonina Louise Brown (Pirineus de Cartalunya), ha obtingut el Premi Resistència per finalitzar la Pirena Advance 2012 i el Trofeu Especial Fair Play per la seva esportivitat, bon tracte als gossos i companyonia. Dissabte a Alp (Cerdanya), tots els participants i més de 2.000 persones es van reunir per reconèixer als vencedors d’aquesta edició de la Pirena que en 11 etapes durant 13 dies han recorregut gairebé 160 quilòmetres per parts del pirineu aragonès, català i andorrà.

Brown ha tancat la seva participació amb un balanç molt positiu ja que desprès de començar una Pirena amb moltes modificacions en l’itinerari a causa de la falta de neu, sobretot la primera setmana, i una segona setmana marcada per temperatures glacials, a causa de l’onada de fred. L’edició es va obrir amb Brown escollida per tots els participants en categoria d’skijoring, com la portaveu de tots ells davant dels jutges de carrera. A excepció d’un dia que no es va trobar gaire bé, ha competit en totes les etapes arribant a meta entre la 10ena i 15ena possició de la general.

Dijous, amb unes temperatures de 20 graus sota zero, es va disputar l’etapa en el domini de Grandvalira-Grau Roig, etapa neutralitzada que no va computar per a la general. Es va fer un recorregut tècnic i curt de 3 quilòmetres per posar a prova la velocitat dels gossos, on Brown i els seus gossos, van fer la millor posició aquest any, arribant els desens de la general i cinquena fèmina. Divendres, amb unes temperatures gelides de també -20 graus i amb vent, els skijorers van haver d’afrontar la darrera etapa de 24 quilòmetres de distancia. Una etapa molt dura pel fred i la poca visibilitat que va provocar que alguns dels participants es desorientessin i creuessin la linia d’arribada amb la cara tallada, els llavis morats i tremolant de fred. Per això, es va cancelar l’etapa final de la Molina per passar a celebrar la festa final al Palau de Congressos i Esports d’Alp .

Etiquetes: