Sant Pere de Vilamajor espera les credencials de la nova regidora per poder escollir el nou alcalde

L’alcalde en funcions de Sant Pere de Vilamajor, Joan Bosch, ha assegurat a aquest setmanari que en els propers dies es convocarà el Ple municipal per escollir nou alcalde al municipi. Segons Bosch, “estem esperant que arribin les credencials de la nova regidora” per poder fer la convocatòria i restablir el govern de Sant Pere de Vilamajor de manera oficial després que ses produís la dimissió de l’exalcalde Josep Maria Llesuy.

Dilluns d’aquesta setmana es va celebrar un Ple extraordinari a la sala Orila de la Rectoria, a les 12 del migdia, en el que es va donar compte de la renúncia de Llesuy al càrrec d’alcalde i regidor. També es va oficialitzar que l’acta de regidor vacant al grup municipal de CiU recaurà en Irene Bonilla Garcia, després que els seus antecessors a la llista hagin renunciat a ocupar el càrrec. L’Ajuntament ha comunicat l’acord a la Junta Electoral Central perquè se li pugui lliurar a Bonilla la credencial de regidora.ç

Malgrat fa més d’una setmana de la dimissió de Llesuy la composició del nou govern encara és incerta. L’exalcalde va deixar lligada l’entrada del GISP (amb 3 regidors) al govern de CiU (amb 4 edils) del que ja formava part, també, el regidor del PSC. La composició del nou govern deixava al cap de llista del GISP, Joan Bosch, la primera tinença d’alcaldia i, per aquest motiu, el regidor ocupa actualment l’alcaldia accidental. ERC-Reagrupament, amb dos regidors, i ISP, amb una regidora, conformen l’oposició.

Tanmateix en aquests darrers dies s’han anat succeint les reunions entre els diversos grups municipals i el govern que sortirà del proper Ple municipal encara es manté obert. CiU va expressar, en el moment de la dimissió de Llesuy, la seva voluntat de donar continuïtat al pacte amb GISP i PSC, però hores d’ara no es pot afirmar que aquet sigui l’escenari definitiu, ja que el nou cap del grup municipal de CiU, Martí Artalejo, es va reservar la possibilitat de mantenir converses amb totes les formacions representades i no es descarta cap nova aliança. Per la seva banda, ERC-Reagrupament es manté a l’expectativa de les converses i ISP es mostra partidari d’un govern de concentració per afrontar les dificultats que  travessa el municipi des de fa mesos.

Etiquetes: