El periodista Eloi Vila inaugura a Palautordera la mostra de la col·lecció d’autògrafs d’Agustí Vulart

El periodista de Sant Esteve de Palautordera, Eloi Vila, inaugurarà dissabte, 3 de març, a les 12 del migdia, l’exposició ‘Els records a través dels autògrafs’ que es podrà visitar a la biblioteca Ferran Soldevila de Santa Maria de Palautordera fins el 2 d’abril. Es tracta d’una mostra de la col·lecció particular d’Agustí Vulart d’autògrafs de personatges públics, artistes, escriptors, polítics, gent de l’espectacle, pintors i altres persones significades dels segles XX i XXI.  Es tracta d’una mostra intimista, però alhora divulgativa, amb autògrafs de persones conegudes de diverses disciplines que han estat signats en llibres, cartells, quadres, catàlegs, papers i altres i que, en molts casos, s’acompanyen d’una dedicatòria que Vulart guarda a la memòria “amb molta estima” i que representa, per ell, “records vius”.

Una de les principals aficions de Vulart és la fotografia, amb la que considera que “pots recordar molts esdeveniments: familiars, excursions, viatges, festes, paisatges, etc.”. Per això, compara “les fotografies amb els autògrafs perquè a través d’aquests pots tenir molts records que formen part de la vida i que en un moment ‘màgic’ has tingut l’oportunitat de compartir”.

Durant l’exposició, a més, tots els assistents podran participar a un curiós concurs consistent en endevinar de qui és la firma dels autògrafs que apareixen al cartell de l’exposició. El concursant que n’encerti més rebrà un regal.  A la mostra s’hi podran trobar autògrafs dels escriptors Josep Carner, Marià Manent, Baltasar Porcel, Josep Palau i Fabre, Màrius Serra, Eduardo Mendoza, Martí Gironell, Joan Barril, Sergi Antoni de Balanzó, Miquel Desclot, Ignacio de Orovio, Eloi Vila, Albert Casals, Tísner, Carme Riera, Rosa Regàs i Roser Bofill. També dels pintors i escultors Joan Baixas, Tàpies, Chillida, Brossa, Cuixart, Tharrats, Subirachs, Riera i Aragó, Mariscal, Cusachs, Guinovart, Ràfols Casamada, Agustí Roqué, Vives Ferro, Alabert, Todó, Lluís Maria Güell, Medina Campeny, Hernández Pijoan, Alumà,  Artigau, Perejaume, Munills, Fornells-Pla, Estrada Vilarrasa, Tom Carr, Montserrat Gudiol, Maria Girona i Emilia de Torres.

Entre els músics i cantautors s’hi compten autògrafs de Montsalvatge, Moraleda, Raimon, Núria Feliu i Maria del Mar Bonet, mentre que de polítics se n’hi poden trobar de Jordi Pujol, Pasqual Maragall i Miquel Roca i Junyent. Els eclesiàstics estan representats per l’Abat de Montserrat Marcet, Mn. Ballarín de Gòsol, Mn. Pere Ribot de Riells, Mn. Garriga de Samalús i Joan Garnatxa de Breda i els historiadors per Antoni Pladevall, Permanyer, Luís Monreal, Ana Adroer, Albert García Espuche, José Lloveras, Daniel Rangel, Antoni Pérez Lara i Montserrat Garriga. També s’hi podran trobar signatures de geògrafs i biòlegs com Salvador Llobet, Josep Maria Panareda, Martí Boada i Meritxell Maimó, de personalitats del món de l’espectacle com Tortell Poltrona (Circ Cric), Jordi Pujol i Joana Clusellas (Titelles Marduix), Joel Joan, Jordi Sánchez, Paz Padilla i Belinda Washington o de fotògrafs com Català Roca, Fontcuberta, Tony Keeler i Maria Espeus. Entre els esportistes hi figuren Conrad Blanch, Carles Reixach, Hristo Stoichkov i Arantxa Sánchez Vicario i, finalment, també hi són presents els ninotaires Pilarín Bayés, Toni Batllori, Cesc i Martí Pey.

Els orígens familiars de Vulart estan vinculats a Sant Esteve de Palautordera ja que part dels seus avantpassats ja vivien a Can Vilavell al segle XIII i d’altres, entre els segles XVIII i XX, van residir a Can Martí, Can Vilatort, Can Vilavell, Can Vilanou i Can Moix. Nascut a Barcelona, i després d’una vida dedicada al màrqueting de productes de consum, actualment està jubilat i dedica moltes hores a la seva afició al col·leccionisme.  Especialitzat en bibliografia i fotografia del Montseny, des de fa anys també col·lecciona temes ‘curiosos’, com els autògrafs de la mostra.

Etiquetes: